500+ MCQ on Indian National Movement Part- II

500+ MCQ on Indian National Movement Part- II

Share

Comprehensive Notes and 500+ MCQ on Indian National Movement Part- II for WBCS

This article contains the second part of 500+ MCQ on Indian National Movement. There will be a total of five (5) parts.

A free PDF is provided with 500+ MCQ on Indian National Movement Part- II which will be beneficial for all State Public Service Exams like WBCS, including UPSC and other government job exams.

Click Here to Join us on Telegram
Click Here to Join us on Telegram to get Daily Current Affairs News, Quiz, and MCQ PDF for free

500+ MCQ on Indian National Movement Part-II Free PDF Download Link is provided at the end of this post.

Simply click on the links above to read/download PDF detailed revision notes of the Indian National Movement.

The detailed revision study notes for Indian National Movement for WBCS Prelim and Mains have been posted on the Indian History Archive of the blog. The topics are as follows:

Previous Post: 500+ MCQ on Indian National Movement Part- I

500+ MCQ on Indian National Movement Part- II Free PDF Download

  1. The first Indian leader to undergo imprisonment was
    [A] C Vijaraghavachari

    [B] B G Tilak
    [C] Bipin Chandra Pal
    [D] Dadabhai Nauroji
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] C Vijaraghavachari
  2. Name the philosopher who believed that freedom is the keynote of spiritual life?
    [A] Gopalakrishna Gokhale

    [B] Nehru
    [C] Ambedkar
    [D] Vivekananda
    Correct Answer
    Correct Answer: [D] Vivekananda
  3. Who is the chief exponent of Two nation theory
    [A] Vivekananda

    [B] Gokhale
    [C] Gandhiji
    [D] Mohammed Ali Jinnah
    Correct Answer
    Correct Answer: [D] Mohammed Ali Jinnah
  4. The doctrine of Hindutva was expounded by
    [A] V.D.Savarkar

    [B] Tilak
    [C] Gandhiji
    [D] Nehru
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] V.D.Savarkar
  5. The theory of ‘Cultural Nationalism’ was expounded by
    [A] Gokhale

    [B] Vivekananda
    [C] Savarkar
    [D] Nehru
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Gokhale
  6. D Savarkar was born in
    [A] 1885

    [B] 1883
    [C] 1888
    [D] 1870
    Correct Answer
    Correct Answer: [B] 1883
  7. Mohammed Ali Jinnah was born in
    [A] Lahore

    [B] Bombay
    [C] Delhi
    [D] Karachi
    Correct Answer
    Correct Answer: [D] Karachi
  8. In which year Mohammed Ali- Jinnah was elected to the Imperial Legislative Council from Bombay?
    [A] 1910

    [B] 1914
    [C] 1919
    [D] 1924
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] 1910
  9. Tilak regarded that Swaraj was not only a right but a
    [A] Justice

    [B] Dharma
    [C] power
    [D] Status
    Correct Answer
    Correct Answer: [B] Dharma
  10. Sree Narayana Guru was born in :
    [A] Sivagiri

    [B] Aruvipuram
    [C] Chempazanthi
    [D] Kollam
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] Chempazanthi
  11. SNDP Yogam was formed in the year
    [A] 1903

    [B] 1896
    [C] 1908
    [D] 1914
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] 1903
  12. The doctrine of Ramarajya was expounded by
    [A] Tilak

    [B] Gokhale
    [C] Gandhiji
    [D] Nehru
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] Gandhiji
  13. Who is the “Champion of Secularism?”
    [A] Jinnah

    [B] Nehru
    [C] Savarkar
    [D] Tilak
    Correct Answer
    Correct Answer: [B] Nehru
  14. Who regarded the villages as the centre of Indian economic organization?
    [A] Gandhiji

    [B] Vivekananda
    [C] Raja Ram Mohan Roy
    [D] Tilak
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Gandhiji
  15. Gandhism is not merely a political creed it is
    [A] A programme of action

    [B] A message
    [C] theory
    [D] Working class movement
    Correct Answer
    Correct Answer: [B] A message
  16. Name the important work of V.D. Savarkar.
    [A] Princess

    [B] Politics
    [C] Freedom struggle
    [D] Hindutva
    Correct Answer
    Correct Answer: [D] Hindutva
  17. Who is regarded as the pragmatic social reformer?
    [A] Nehru

    [B] Thilak
    [C] Sree Narayana Guru
    [D] Mahathma Gandhi
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] Sree Narayana Guru
  18. Who condemned Gandhism as a reactionary social philosophy?
    [A] Gopalakrishna Gokhale

    [B] M.N.Roy
    [C] Nehru
    [D] Lohia
    Correct Answer
    Correct Answer: [B] M.N.Roy
  19. Independent India was founded by :
    [A] Gopalakrishna Gokhale

    [B] Tilak
    [C] M.N. Roy
    [D] Jayaprakas Narayanan
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] M.N. Roy
  20. Doctrine of Total Revolution was expounded by
    [A] Jayaprakas Narayanan

    [B] M.N Roy
    [C] Gandhiji
    [D] Tilak
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Jayaprakas Narayanan
  21. Radical Democratic party was organised by
    [A] Lohia

    [B] M.N.Roy
    [C] Jayaprakash Narayanan
    [D] Tilak
    Correct Answer
    Correct Answer: [B] M.N.Roy
  22. Who is the champion of the doctrine of ‘social revolution through human Revolution’?
    [A] M.N.Roy

    [B] Lohia
    [C] Jayaprakash Narayanan
    [D] Nehru
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] Jayaprakash Narayanan
  23. Jinna’s Two –nation Theory was adopted on
    [A] 1935

    [B] 1940
    [C] 1925
    [D] 1947
    Correct Answer
    Correct Answer: [B] 1940
  24. The concept of four pillar state was advocated by
    [A] Lohia

    [B] M.N.Roy
    [C] Nehru
    [D] Ambedker
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Lohia
  25. Who considered Jinnah as an ambassador of Hindu-Muslim unity?
    [A] Gandhiji

    [B] Tilak
    [C] Sarojini Naidu
    [D] Vivekananda
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] Sarojini Naidu
  26. Jinnah’s two nation theory was adopted as the
    [A] Lahore Resolution

    [B] Karachi Resolution
    [C] Dacca Declaration
    [D] Bombay resolution
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Lahore Resolution (1940)
  27. Azad Muslim conference’ was formed in
    [A] 1929

    [B] 1940
    [C] 1941
    [D] 1947
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] 1929
  28. Name the political leader who supported two nation theory
    [A] Gandhiji

    [B] Gokhale
    [C] Jinnah
    [D] Tilak
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] Jinnah
  29. All Indian Muslim League was started in:
    [A] 1960

    [B] 1906
    [C] 1921
    [D] 1928
    Correct Answer
    Correct Answer: [B] 1906
  30. Glimpses of world History’ was written by
    [A] Nehru

    [B] Gandhiji
    [C] Thilak
    [D] Ambedkar
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Nehru
  31. Who is the author of Discovery of India?
    [A] Gandhiji

    [B] Vivekananda
    [C] Nehru
    [D] Gokhale
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] Nehru
  32. The fundamental principles of Pancha-shila were laid down in the year;
    [A] 1961

    [B] 1955
    [C] 1954
    [D] 1950
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] 1954
  33. R. Ambedker was born in
    [A] 1891

    [B] 1893
    [C] 1898
    [D] 1901
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] 1891
  34. A public meeting was held on 13th April 1919 at _______ in a smallpark enclosed by buildings on all sides to protest against the Rowlett Act.
    [A] Jallianwala Bagh

    [B] Uttar Pradesh
    [C] Mumbai
    [D] Delhi
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Jallianwala Bagh
  35. Brigadier-General _______ with his British troops entered the park at Jallianwala Bagh , closed the entrance of the park and commanded his army to fire on the gathered people without any warning.
    [A] Reginald Dyer

    [B] Sir Stafford Cripps
    [C] Sir Claude Auchinleck
    [D] General Sir Rob Lockhart.
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Reginald Dyer
  36. Mohandas Karamchand Gandhi was born on 2nd October_______
    [A] 1869

    [B] 1859
    [C] 1889
    [D] 1900
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] 1869
  37. Gandhiji came back to India from South Africa, in the year_______.
    [A] 1914

    [B] 1915
    [C] 1916 
    [D] 1917
    Correct Answer
    Correct Answer: [B] 1915
  38. _______, who led the Congress party, introduced Mahatma Gandhi to the concerns in India and the struggle of the people.
    [A] Tej Bahadur Sapru

    [B] Rabindranath Tagore
    [C] Mohammad Ali Jinnah
    [D] Gopal Krishna Gokhale
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Tej Bahadur Sapru
  39. A series of non-violence campaigns of Civil Disobedience Movement were launched by the Indian National Congress under the leadership of_______.
    [A] Mohammad Ali Jinnah

    [B] Sri Aurabindo
    [C] Motilal Nehru
    [D] Mahatma Gandhi
    Correct Answer
    Correct Answer: [D] Mahatma Gandhi
  40. The Kheda Satyagraha and Champaran agitation in 1918 was one of _______ first significant steps to achieve Indian independence.
    [A] Rabindranath Tagore’s

    [B] Gandhiji
    [C] Motilal Nehru’s
    [D] Mohammed Ali Jinnah’s
    Correct Answer
    Correct Answer: [B] Gandhiji
  41. Mahatma Gandhi on August 8, _______ gave the call for Quit India Movement.
    [A] 1942

    [B] 1920
    [C] 1930
    [D] 1940
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] 1942
  42. _______ called on all Congressmen and Indians to maintain discipline via nonviolence and Do or Die in order to achieve ultimate freedom.
    [A] Mahatma Gandhi

    [B] Motilal Nehru
    [C] Bal Gangadhar Tilak
    [D] Sri Aurobindo
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Mahatma Gandhi
  43. On 9th of August, 1942, Mahatma Gandhi and the entire Congress Working Committee were arrested in_______.
    [A] UP

    [B] Delhi
    [C] Ahmedabad
    [D] Mumbai
    Correct Answer
    Correct Answer: [D] Mumbai
  44. In 1946, upon persuasion of_______, Mahatma Gandhi reluctantly accepted the proposal of partition and independence offered by the British cabinet, in order to evade a civil war.
    [A] Sardar Vallabhbhai Patel

    [B] Rajguru
    [C] Sukhdev
    [D] Mohammed Ali Jinnah
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Sardar Vallabhbhai Patel
  45. During the First World War, _______ joined the central powers against Britain.
    [A] America

    [B] Greece
    [C] France
    [D] Turkey
    Correct Answer
    Correct Answer: [D] Turkey
  46. A Khilafat Committee was formed under the leadership of Mahammad Ali, _______ Maulana Azad and Hasrat Mohini to organise a Country-wide agitation.
    [A] Shaukat Ali

    [B] Qutubuddin Ahmad
    [C] Shamsuddin Hussain
    [D] Mohammed Ali Jinnah
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Shaukat Ali
  47. The main object of Khilafat Movement was to force the _______ Government to change its attitude towards Turkey and to restore the Sultan.
    [A] British

    [B] Austrian
    [C] American
    [D] Serbian
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] British
  48. October 17, _______ was observed as Khilafat Day, when the Hindus alongwith Muslims in fasting observed hartal on that day.
    [A] 1908

    [B] 1909
    [C] 1916
    [D] 1919
    Correct Answer
    Correct Answer: [D] 1919
  49. An All India Khilafat Conference was held at _______ on November 23, 1919 with Gandhi as its president.
    [A] Calcutta

    [B] Punjab
    [C] Gujarat
    [D] Delhi
    Correct Answer
    Correct Answer: [D] Delhi
  50. Congress leaders, like Lokamanya Tilak and Mahatma Gandhi, viewed the _______ as an opportunity to bring about Hindu-Muslim unity against British.
    [A] Khalifat Movement

    [B] Khudai Khidmatgars
    [C] Peasant movement
    [D] Womens’ movement
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Khalifat Movement
  51. _______ visited Malabar in 1921, giving a further impetus to the Khalifat movement.
    [A] Gandhiji

    [B] Motilal Nehru
    [C] Bal Gangadhar Tilak
    [D] Sri Aurobindo
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Gandhiji
  52. A tragic episode namely the Moppila Rebellion or the Malabar Rebellion occurred in ____.
    [A] 1911

    [B] 1919
    [C] 1920
    [D] 1921
    Correct Answer
    Correct Answer: [D] 1921
  53. After the notice had expired the Non-Cooperation movement was launched formally on 1st August of_______
    [A] 1915

    [B] 1916
    [C] 1918
    [D] 1920
    Correct Answer
    Correct Answer: [D] 1920
  54. At the _______ Session on September, 1920 the program of the Non-Cooperation movement was started.
    [A] Punjab

    [B] Calcutta
    [C] Delhi
    [D] Lahore
    Correct Answer
    Correct Answer: [B] Calcutta
  55. The programs of _______ involved the surrender of titles and offices and resignation from the nominated posts in the government body.
    [A] Non-cooperation

    [B] Khudai Khidmatgars
    [C] Labour movement
    [D] Womens’ movement
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Non-cooperation
  56. _______ strictly advised the Non-Co-operators to observe truth and non-violence.
    [A] Tilak

    [B] Motilal Nehru
    [C] Gandhiji
    [D] Sri Aurobinda
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] Gandhiji
  57. The decision taken in Calcutta Session was supported in the _______ Session of the Congress on December 1920.
    [A] Nagpur

    [B] Bengal
    [C] Andhra
    [D] Karnataka
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Nagpur
  58. _______ along with Ali Brothers went to a nationwide tour during which he addressed the Indians in hundreds of meetings.
    [A] CR Das

    [B] Motilal Nehru
    [C] Gandhi
    [D] J.M Sengupta
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] Gandhi
  59. The educational boycott was most successful in _______ under the leadership of Chitta Ranjan Das and Subhas Chandra Bose.
    [A] Bihar

    [B] Bombay
    [C] Bengal
    [D] Madras.
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] Bengal
  60. In the second Round Table Conference, _______ was appointed as the representative of the Congress, which was convened from 1st September to 1st December in the year1931.
    [A] Gandhiji

    [B] B.R.Ambedkar
    [C] Annie Besant
    [D] Maulana Azad
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Gandhiji
  61. _______ announced “Communal Award” on August 4, 1932.
    [A] Ramsay Macdonald

    [B] Qutubuddin Ahmad
    [C] Shamsuddin Hussain
    [D] Mohammad Ali Jinnah
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Ramsay Macdonald
  62. _______ said that ‘There is no god higher than truth’.
    [A] Mahatma Gandhi

    [B] Mukhtar Ahmed Ansari
    [C] Hakim Ajmal Khan
    [D] Abbas Tyabji
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Mahatma Gandhi
  63. _______ adopted the methods of Satyagraha in his fight against the racial discrimination of the American authorities in 1950.
    [A] Martin Luther King

    [B] Motilal Nehru
    [C] B.R.Ambedkar
    [D] Mahatma Gandhi
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Martin Luther King
  64. Whose autobiography was titled ‘My Experiments with Truth?’
    [A] Mahatma Gandhi

    [B] Motilal Nehru
    [C] C. Rajagopalachari
    [D] Rajendra Prasad
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Mahatma Gandhi
  65. The Lahore Congress of 1929 was monumental in the political career of _______ as well as the history of India’s freedom struggle.
    [A] Jawaharlal Nehru

    [B] B.R.Ambedkar
    [C] K. Damodaran
    [D] Mahatma Gandhi
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Jawaharlal Nehru
  66. _______ was born on 23rd Jan, 1897 in Cuttack, Orissa, India.
    [A] Subhas Chandra Bose

    [B] B.R.Ambedkar
    [C] Krishna Pillai
    [D] N.C.Sekhar
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Subhas Chandra Bose
  67. _______ became the president of the Haripura Indian National Congress against the wishes of Gandhiji in 1938.
    [A] Subhas Chandra Bose

    [B] Qutubuddin Ahmad
    [C] Shamsuddin Hussain
    [D] Maulana Shaukat Ali
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Subhas Chandra Bose
  68. Direct Action Day ‘Hartal’ called by the _______ on August 16, 1946 to get rid of ‘British slavery and contemplated future caste-Hindu domination’.
    [A] Muslim League

    [B] Congress
    [C] CPI
    [D] CSP
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Muslim League
  69. The central teaching of Gandhi’s thought is :
    [A] truth

    [B] love
    [C] religion
    [D] spirituality
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] truth
  70. Gandhi understood the facts of non-violence from the teachings of:
    [A] Buddhism and Jainism

    [B] Advaita
    [C] Christianity
    [D] Islam
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Buddhism and Jainism
  71. _______ ranked the first among the influences which moulded Gandhi.
    [A] Upanishads

    [B] Quran
    [C] Bible
    [D] Gita.
    Correct Answer
    Correct Answer: [D] Gita
  72. _______ is considered as the most important teaching of Gandhi.
    [A] Love of humanity

    [B] Love of God
    [C] Truth is God
    [D] God is love
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] Truth is God
  73. Truth to Gandhi is not an epistemological presupposition but an
    [A] psychological notion

    [B] ontological implication
    [C] epistemological notion
    [D] none of these
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] epistemological notion
  74. According to Gandhi nothing is exist in reality expect:
    [A] love

    [B] goodness
    [C] beauty
    [D] truth
    Correct Answer
    Correct Answer: [D] truth
  75. The essential nature of God is described by Gandhi by the phrase:
    [A] Sarveswaran

    [B] Svarupan
    [C] Satchidananda
    [D] Iswara
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] Satchidananda
  76. _______ Upanishad made a deep influence upon Gandhi
    [A] Mandukhya

    [B] Chandokhya
    [C] Isavasym
    [D] Brahadaranya
    Correct Answer
    Correct Answer: [B] Chandokhya
  77. To Gandhi _______ is the aim of life.
    [A] self-realization

    [B] freedom
    [C] liberation
    [D] independence
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] self-realization
  78. Tolstoy’s _______ made much impression upon Gandhi.
    [A] Unto This Last

    [B] Enlightens
    [C] The Kingdom of God within You
    [D] None of these
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] The Kingdom of God within You
  79. The Guajarati translation of the ‘Unto this Last’ is called:
    [A] Harijan

    [B] Sarvodya
    [C] Navajeevan
    [D] Swadesi
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] Navajeevan
  80. Who wrote the essay “Civil Disobedience”?
    [A] Thoreau

    [B] Gandhi
    [C] Ruskin Bond
    [D] Tolstoy
    Correct Answer
    Correct Answer: [B] Gandhi
  81. “Daridra Narayana” means:
    [A] Poor God

    [B] God is poor
    [C] Poor as God
    [D] none of these
    Correct Answer
    Correct Answer: [B] God is poor
  82. According to Gandhi ‘service of the poor is the :
    [A] service of society

    [B] service of humanity
    [C] service of God
    [D] service of the society
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] service of God
    500+ MCQ on Indian National Movement Part- II
  83. Harijan means:
    [A] God of people

    [B] God’s people
    [C] People’s God
    [D] God and people
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] People’s God
  84. Gandhi said, “For me there can be no politics without_______.”
    [A] Service

    [B] religion
    [C] will
    [D] none of these
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Service
  85. Gandhi believed in the sovereignty of the people based on pure _______.
    [A] rational authority

    [B] political wisdom.
    [C] moral authority
    [D] knowledge
    Correct Answer
    Correct Answer: [D] knowledge
  86. By the term Panchyat Raj, Gandhi means:
    [A] Federation of decentralised rural communities

    [B] Federation of rural communities
    [C] Federation of decentralised communities
    [D] none of these
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] Federation of decentralised communities
  87. Quit India Movement is also known as _______
    [A] August movement

    [B] May Movement
    [C] July Revolution
    [D] None of the above.
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] August movement
  88. INA was formed in _______
    [A] 1942

    [B] 1940
    [C] 1941
    [D] 1943
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] 1942
  89. _______ was associated with INA.
    [A] C.R. Das

    [B] Abul Kalam Azad
    [C] S.C Bose
    [D] J.L. Nehru
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] S.C Bose
  90. Ambedkar adopted _______.
    [A] Hinduism

    [B] Islam
    [C] Buddhism
    [D] Christianity
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] Buddhism
  91. Gitanjali is the work of _______.
    [A] Tagore

    [B] Nehru
    [C] SC Bose
    [D] None
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Tagore
  92. Motilal Nehru is associated with_______.
    [A] Swaraj party

    [B] HSRA
    [C] INA
    [D] None
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Swaraj party
  93. Jaya Prakash Narayan is associated with _______.
    [A] Socialism

    [B] Communism
    [C] Naxalism
    [D] None
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Socialism
  94. First Indian to use the word ‘Swarajya’
    [A] Raja Ram Mohan Rai

    [B] Mahatma Gandhi
    [C] Bal Gangadhar Tilak
    [D] Swami Vivekananda
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] Bal Gangadhar Tilak
  95. All India Harijan Sangha was established by Mahatma Gandhi in the year
    [A] 1935

    [B] 1932
    [C] 1920
    [D] 1927
    Correct Answer
    Correct Answer: [B] 1932
  96. In which place did Satyagraha first started by Mahatma Gandhi
    [A] Delhi

    [B] Calcutta
    [C] Baroda
    [D] Champaran
    Correct Answer
    Correct Answer: [D] Champaran
  97. Who was the first to address Mahatma Gandhi as the “Father of Nation”
    [A] Subhas Chandra Bose

    [B] Rabindranath Tagore
    [C] B G Tilak
    [D] JL Nehru
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Subhas Chandra Bose
  98. Dandi March was began on the date of
    [A] 12th March, 1930

    [B] 15th March, 1928
    [C] 15th April, 1932
    [D] 30th March, 1932
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] 12th March, 1930
  99. Which farm established by Mahatma Gandhi in Natal, South Africa
    [A] Phoenix Farm

    [B] Tolstoy Farm
    [C] Sabarmati Ashram
    [D] None of the above
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Phoenix Farm
  100. Who is considered as the chief architect of Taj Mahal?
    [A] Mir Abd-ul Karim

    [B] Ustad-Ahmad Lahori
    [C] Makramat Khan
    [D] Ustad Isa
    Correct Answer
    Correct Answer: [B] Ustad-Ahmad Lahori

500+ MCQ on Indian National Movement Part- II PDF Download Link Below

Click Here to Download

Next: WBCS Previous Years Questions on Indian National Movement Part- III

Read More:

Leave a Reply

Your email address will not be published.