Current Affairs PDF Download: March 2020

Share
  • 111
    Shares

Here are the most important Current Affairs PDF Download: March 2020

Here you can download 250+ Current Affairs in PDF format. Current Affairs PDF Download: March 2020 in the English language is, completely free of cost.

Current Affairs PDF Download: March 2020 will be beneficial for UPSC IAS, WBCS Prelims+ Mains 2020-21, Railway Recruitment Board Exams, IBPS PO Assistant, RRB NTPC and other state PSC exams.

Current Affairs PDF Download: March 2020 download link is available at the end of the post.

Current Affairs PDF Download: March 2020

Here are some sample questions from the March 2020 English Current Affairs PDF. 220+ MCQ is provided in the PDF.

  1. Maria Sharapova has announced her retirement from tennis. She represents which country?
    A. France
    B.Spain
    C.Russia
    D.Germany
    Correct Answer
    Correct Answer: C.Russia
  2. Losar Festival was recently celebrated in which state?
    A. Himachal Pradesh
    B.Tripura
    C.Arunachal Pradesh
    D.Nagaland
    Correct Answer
    Correct Answer: A. Himachal Pradesh
  3. When is World NGO Day observed globally?
    A. 27 February
    B.26 February
    C.28 February
    D.25 February
    Correct Answer
    Correct Answer: A. 27 February
  4. The 5th edition of the Exercise Indra Dhanush 2020 is being held between India and which country?
    A. Russia

    B.United States
    C.United Kingdom                                      
    D.Oman
    Correct Answer
    Correct Answer: C.United Kingdom
  5. Which has become the first NDA-ruled state that has passed a resolution to not implement the National Register of Citizens (NRC)?
    A. Haryana
    B.Himachal Pradesh
    C.Bihar                                                          
    D.Tripura
    Correct Answer
    Correct Answer: C.Bihar
  6. Who has become the youngest player to win Man of The Match in the T20 World Cup?
    A. Richa Ghosh

    B.Deepti Sharma
    C.Shikha Pandey                                           
    D.Shafali Verma
    Correct Answer
    Correct Answer: D.Shafali Verma

  7. As per the recent ‘Hurun Global Rich List 2020’, which country has the highest number of billionaires?
    A. United States
    B. Russia
    C. China
    D. India

    Correct Answer
    Correct Answer: C. China
  8. As, per the 2011 census, which Union Territory had the highest Scheduled Tribe (ST) distribution in India?
    A. Goa                                               
    B.Puducherry
    C. Andaman and Nicobar Islands               
    D. Lakshadweep
    Correct Answer
    Correct Answer: D. Lakshadweep

  9. As, per the 2011 census, which State had the highest Scheduled Tribe (ST) distribution in India?
    A. Assam
    B. Mizoram  
    C. Andhra Pradesh                                       
    D. Odisha
    Correct Answer
    Correct Answer: B. Mizoram
  10. When is the birth anniversary of former PM Morarji Desai celebrated?
    A. 20 February
    B. 29 February

    C. 1 March                                                     
    D. 5 March
    Correct Answer
    Correct Answer: B. 29 February

Current Affairs PDF Download: March 2020 MCQ PDF Download Link Below

Click Here to download

Sharing is caring and enable us to work even more dedicated

Read More:

Sources: The Hindu, Press Information Bereau 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two × 5 =