Current Affairs PDF Download: February 2020

Share
  • 173
    Shares

Current Affairs PDF Download: February 2020

Here are the most important Current Affairs PDF Download: February 2020

Here you can download 250+ Current Affairs in PDF format. Current Affairs PDF Download: February 2020 in the English language is, completely free of cost.

Current Affairs PDF Download: February 2019 download link is available at the end of the post.

Current Affairs PDF Download: February 2020

Here are some sample questions from the February 2020 English Current Affairs PDF. 250+ MCQ is provided in the PDF.

  1. Which movie has won the Best film award at 65th Amazon Filmfare Awards 2020?
    [A] Gully Boy  
    [B] Article 15

    [C] Uri
    [D] Kabir Singh
    Correct Answer
    Correct Answer: [A] Gully Boy
  2. Who has been selected for the 2019-2020 PEN Gauri Lankesh Award?
    [A] Ravish Kumar       

    [B] Afroz Alam Sahil
    [C] Yusuf Jameel
    [D] Dibang
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] Yusuf Jameel
  3. Who has been invited by the Indian Olympic Association to become the Goodwill Ambassador of the Indian contingent at the Tokyo Olympics this year?
    [A] Abhinav Bindra
    [B] Sachin Tendulkar
    [C] Sourav Ganguly
    [D] Mithali Raj
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] Sourav Ganguly
  4. Who was Krishna Bose, who died in West Bengal at the age of 89 due to a heart attack?
    [A] Musician

    [B] Politician
    [C] Actress
    [D] Journalist
    Correct Answer
    Correct Answer: [B] Politician
  5. Titagarh Wagons has become the only private firm to build and deliver research ships in the country, what is the name of the second research ship developed by it?
    [A] Sagar Parikrama
    [B] Sagar Sindhu
    [C] Sagar Anveshika
    [D] Sagar Suraksha
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] Sagar Anveshika
  6. Which rank is India in Sustainability Index?
    [A] 80th

    [B] 52nd
    [C] 131st
    [D] 77th
    Correct Answer
    Correct Answer: [D] 77th
  7. Newspaper “Mooknayak”, which completed 100 years recently, was started by whom?
    [A] Mahatma Gandhi

    [B] B R Ambedkar
    [C] Bal Gangadhar Tilak        

    [D] Motilal Nehru
    Correct Answer
    Correct Answer: [B] B R Ambedkar
  8. FICCI has projected India’s GDP growth rate at what percent for FY20?
    [A] 4.5%

    [B] 4.9%
    [C] 5.1%          
    [D] 5%
    Correct Answer
    Correct Answer: [D] 5%
  9. Which country has won the U-19 World Cup?
    [A] India         

    [B] Bangladesh
    [C] Pakistan    

    [D] South Africa
    Correct Answer
    Correct Answer: [B] Bangladesh
  10. Leo Varadkar was the Prime Minister of which of the following countries?
    [A] Malaysia

    [B] Indonesia
    [C] Ireland
    [D] Iceland
    Correct Answer
    Correct Answer: [C] Ireland

Current Affairs PDF Download: February 2020 MCQ PDF Download Link Below

Sharing is caring and enable us to work even more dedicated

Read More:

Sources: The Hindu, Press Information Bereau 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 + four =